Toetje met ananas en ijs

Een supersnel toetje met ananas maak je met dit ananas recept. Met Hertog slagroomijs is zo'n makkelijk ananas toetje zo gemaakt! Ook heel leuk als BBQ toetje, weer eens iets anders, een gevulde ananas met ijs.
15"
4
1
Hoe 'Toetje met ananas en ijs' bereiden.

Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Halveer de ananas in de lengte. Laat de kroon eraan. Snijd de harde kern er uit.
  2. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees van de ananas op ┬▒ 1 cm van de schil, rondom los. Snijd vervolgens het vruchtvlees kruislings in zodat er een soort raster ontstaat. Schep de ananasblokjes nu met een lepel uit de schil.
  3. Vul een halve uitgeholde ananas met bollen slagroomijs en serveer het toetje met ananas en ijs direct. Geef de blokjes ananas er apart bij.

Tip

Heb je een grapefruitmesje in huis gebruik dit handige mesje dan om de ananas uit te hollen. Door de ronding in het mesje kun je het vruchtvlees goed van de schil los snijden en is het uithollen van een ananas zo gepiept.