IJsrecepten van Hertog

Toetje met ananas en ijs

Een supersnel toetje met ananas maak je met dit ananas recept. Met Hertog slagroomijs is zo'n makkelijk ananas toetje zo gemaakt! Ook heel leuk als BBQ toetje, weer eens iets anders, een gevulde ananas met ijs.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

10 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 verse ananas
  • 8 bollen Hertog Romig Slagroomijs
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 282
    • Eiwit 4.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 38.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 36.5g
    • Suikers 34.6g
    • Vezels 1.9g
    • Vet 12.3g
    • Verzadigd vet 8.2g
    • Onverzadigd vet 4.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 29mg
    • Natrium 47mg
    • Zout 0.12g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 1%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 83%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Halveer de ananas in de lengte. Laat de kroon eraan. Snijd de harde kern er uit.

  2. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees van de ananas op ± 1 cm van de schil, rondom los. Snijd vervolgens het vruchtvlees kruislings in zodat er een soort raster ontstaat. Schep de ananasblokjes nu met een lepel uit de schil.

  3. Vul een halve uitgeholde ananas met bollen slagroomijs en serveer het toetje met ananas en ijs direct. Geef de blokjes ananas er apart bij.