IJsrecepten van Hertog

Sorbet met vers fruit

Maak deze heerlijke sorbet met vers fruit, Hertog aardbeien meringue ijs en sprankelende cider zonder alcohol. Zo’n sorbet cocktail maken was nog nooit zo eenvoudig. Verras het hele gezin met zo’n lekkere feestelijk en fruitige virgin cocktail zonder alcohol!

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 el vruchtenlimonadesiroop met cassissmaak
  • 100 g blauwe bessen gewassen
  • 125 g aardbeien gehalveerd
  • 100 g bramen gewassen
  • 100 g rode aalbessen gerist
  • 4 bollen Hertog Aardbeien Meringue
  • 300 ml appelcider zonder alcohol
  • extra nodig: 4 hoge champagneglazen of flûtes
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 219
    • Eiwit 2.1g
    • Koolhydraten incl. vezel 47.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 41.6g
    • Suikers 38.7g
    • Vezels 5.5g
    • Vet 3.2g
    • Verzadigd vet 2.6g
    • Onverzadigd vet 0.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.2g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 1mg
    • Natrium 28mg
    • Zout 0.07g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 43%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Schenk de cassissiroop in de 4 glazen.

  2. Verdeel het fruit erover en schep een bol Hertog Aardbeien Merinque ijs bovenop het fruit.

  3. Schenk de cider op het fruit en serveer direct.