IJsrecepten van Hertog

Recept voor heerlijke wentelteefjes met ijs

Met dit makkelijke recept voor heerlijke wentelteefjes met ijs zet je de allerlekkerste wentelteefjes op tafel. Het is een originele manier om oud brood te verwerken en je zet snel een heerlijk toetje op tafel. Met wentelteefjes met ijs sla je twee vliegen in een klap. Wij helpen je op weg!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

10 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 4 sneetjes oudbakken casino boterhammen
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 50 g boter
  • 6 el suiker
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 4 bolletjes Hertog Romige Vanille
  • 4 el schenkstroop karamel
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 361
    • Eiwit 7.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 54.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 52.7g
    • Suikers 33.4g
    • Vezels 1.5g
    • Vet 14.0g
    • Verzadigd vet 8.1g
    • Onverzadigd vet 4.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.8g
    • Meervoudig onverzadigde 0.9g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 87mg
    • Natrium 262mg
    • Zout 0.66g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 11%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 8%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de korstjes van het brood en halveer de sneetjes brood. Klop het ei los en roer de melk erdoor.

  2. Leg het brood, met twee stukjes naast elkaar, op een stapeltje in een diep bord, en schenk het melkmengsel erover. Week het brood 5 minuten en leg telkens de onderste sneetjes bovenop zodat alle sneetjes brood goed doorweekt zijn.

  3. Meng de suiker met het kaneelpoeder in een ander diep bord.

  4. Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood 3 minuten, keer het brood en bak ook de andere kant lichtbruin. Wentel de warme wentelteefjes door de suiker en leg ze op de borden. Schep een bol Hertog Vanille Roomijs erop en lepel de stroop erover.