Pepernoten tiramisu

Met deze pepernoten tiramisu zet je een echt sinterklaas dessert op tafel. Gemaakt van romig koffie royaal ijs en kruidnoten maak je in een handomdraai een spannende tiramisu met pepernoten. Een verrukkelijk Sinterklaas toetje waar groot en klein van smult!
20"
8
1
Hoe 'Pepernoten tiramisu' bereiden.

Ingredi├źnten

  • 1 bak Hertog Koffie Royaal
  • 200 g kruidnoten
  • 1 tl cacaopoeder
  • Extra nodig: cakevorm (inh. 1½ liter, 10x30 cm), bakpapier, theezeefje

Bereiding

  1. Neem het Hertog ijs uit de vriezer en laat 10 minuten wat zachter worden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Laat het papier over de randen van de vorm hangen.
  2. Verdeel 1/3 van de kruidnoten over de bodem van de cakevorm. Verdeel er een ┬Ż bak koffie-ijs over.
  3. Verdeel 1/3 van kruidnoten over het ijs. Verdeel de laatste helft van het ijs erover. Maak een eetlepel nat onder de warme kraan en strijk het ijs glad met de bolle kant van de lepel. Maak een laatste laag met kruidnoten.
  4. Vouw het overhangende bakpapier over het ijs en laat minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.
  5. Stort het ijs uit de vorm op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Strooi het cacaopoeder met behulp van een zeefje over de pepernoten tiramisu. Snijd de pepernoten tiramisu aan tafel in plakken.

Tip

Maak deze kruidnotentiramisu een paar dagen van tevoren dan heb je alvast een lekker en spannend Sinterklaas toetje op voorraad en ben je op pakjesavond zo klaar!

Tiramisu van pepernoten die niet meteen op gaat kun je, goed verpakt, weer terug in de vriezer doen.