IJsrecepten van Hertog

Pavlova met rood fruit

Met dit pavlova recept maak je helemaal zelf een schuimtaart met rood fruit. Zo kan iedereen zo’n mooie en lekkere pavlova maken. Een bolletje Hertog romig vanille ijs maakt dit pavlova toetje tot een feestelijk dessert.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

15 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 6 eiwitten (200 g)
  • 300 g suiker
  • 1 tl maizena
  • 1 tl citroensap
  • 400 g rood fruit (aardbeien, bessen, bramen)
  • 4 bollen Hertog Romige Vanille (bak à 900 ml)
  • 0.5 el poedersuiker
  • Extra nodig: mixer met garde(s), bakpapier, spuitzak met glad spuitmondje
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 475
    • Eiwit 7.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 103.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 95.6g
    • Suikers 93.2g
    • Vezels 8.4g
    • Vet 4.9g
    • Verzadigd vet 3.3g
    • Onverzadigd vet 1.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.0g
    • Trans vet 0.2g
    • Cholesterol 13mg
    • Natrium 107mg
    • Zout 0.27g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 11%
    • Vitamine C 18%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop de eiwitten met de mixer in een schone vetvrije kom schuimig en voeg de suiker en de maïzena al kloppend beetje bij beetje toe. Klop het eiwit stijf totdat het dof glanst en in mooie pieken blijft staan. Je kunt de kom omdraaien zonder dat het eiwit eruit loopt. Klop het citroensap erdoor.

  2. Teken 4 cirkels op het bakpapier en leg het papier op een vlakke bakplaat. Doe het eiwit in de spuitzak met spuitmond en spuit met 4 mooie grote ronde cirkels. Of schep het eiwitschuim met een lepel op het bakpapier en strijk het uit. Deuk de cirkels in het midden met een lepel in.

  3. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Laat de pavlova’s in de voorverwarmde oven, in ca. 1 uur drogen, zet daarna de ovendeur op een kier en de oven uit. Laat de pavlova’s ongeveer 2 uur in de oven nadrogen.

  4. Verdeel de pavlova’s over 4 borden. Verdeel het rode fruit erover. Schep een mooie bol Hertog Romige Vanille ijs erop. Bestuif met een beetje poedersuiker.