IJsrecepten van Hertog

Paastoetje met ijs

Met dit feestelijke paastoetje met ijs verras je groot en klein. Opgerolde cake gevuld met heerlijk bosvruchten ijs en afgedekt met een romige custard. Garneer de cakerol met vrolijke paasdecoraties of maak er met marshmallows een paashaas van en jou paasdessert is klaar!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

5 min

Kooktijd

10 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 30 g boter, gesmolten
  • ½ bak Hertog Yoghurtijs Bosvruchten à 900 ml
  • 20 g custardpoeder
  • 125 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 20 g suiker
  • 200 g boter
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 1 kleine witte chocoladereep à 50 g
  • Extra nodig: keukenmachine, bakplaat (40 x 30 cm), bakpapier
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 969
    • Eiwit 12.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 78.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 75.5g
    • Suikers 54.4g
    • Vezels 2.8g
    • Vet 69.3g
    • Verzadigd vet 41.6g
    • Onverzadigd vet 22.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 19.3g
    • Meervoudig onverzadigde 3.1g
    • Trans vet 1.9g
    • Cholesterol 387mg
    • Natrium 238mg
    • Zout 0.59g
    • Calcium 22%
    • Ijzer 13%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 39%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C (hetelucht). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng de bloem met de bakpoeder. Splits de eieren en klop de eiwitten in een keukenmachine samen met de fijne suiker stijf. Spatel de losgeklopte eidooiers door de stijfgeklopte eiwit en spatel vervolgens de bloem erdoor. Spatel als laatste de 30 g gesmolten boter door het cakemengsel. 
Schenk het mengsel op de plaat en spreid deze gelijkmatig over de hele plaat uit.

  2. Bak de cakeplaat 15 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de cakeplak met het bakpapier van de bakplaat en leg er een vochtige theedoek overheen zodat deze tijdens het afkoelen niet uitdroogt.

  3. Leg de cakeplak op een schoon vel bakpapier en snijd de plak in de lengte middendoor zodat je twee helften van 20 cm hebt. Leg de kortste kant voor je en snijd de randen eventueel bij zodat alles mooi recht is.

  4. Schep 10 bolletjes ijs op de cakeplak ongeveer 2 cm van de rand en rol deze vervolgens op. Trek de rol met het bakpapier strak en rol hem nog even na zodat deze mooi rond is. Doe hetzelfde met de andere helft. 
Leg de rollen in het bakpapier in de diepvries.

  5. Meng de custardpoeder met 4 eetlepels van de melk en roer deze goed, zodat ze klontvrij is. Breng de rest van de melk met de slagroom en de suiker aan de kook. Giet het hete mengsel bij de custard en roer goed. Doe het geheel terug in de pan en breng vervolgens aan
de kook. Kook 1 minuut zachtjes door. Schenk de custard op een platte schaal en
laat afkoelen.

  6. Klop 200 g boter met een mixer glad en zacht. Doe de basterdsuiker erbij en klop de boter luchtig. Meng als laatste de afgekoelde custard erdoorheen.

  7. Neem de rollen uit de vriezer en uit het bakpapier en bestrijk deze met de botercrème (gebruik een spatel), rasp er witte chocolade over (druk het zo nodig voorzichtig met vlakke hand aan) en decoreer verder af.