IJsrecepten van Hertog

Paasijskuikentjes met cupcake

Met deze vrolijke Paasijskuikentjes met cupcake zet je samen met de kinderen in een wip een feestelijk toetje op tafel. Met een bol Hertog vanille roomijs geserveerd op een cupcake, maak je eenvoudig een klein en feestelijk paasdessert. Zo’n vrolijk paasijs-kuikentje is leuk als afsluiter van een paasbrunch.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

10 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 kleine bolletjes Hertog Vanille Roomijs
  • 4 kant-en-klare cupcakes
  • 4 mini stroopwafels
  • 16 stuks oranjekleurige gepofte rijst
  • 4 rozijnen
  • Extra nodig: pdf met de gekleurde wikkel van Jill Schirnhofer, plakband
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 222
    • Eiwit 1.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 30.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 30.4g
    • Suikers 18.0g
    • Vezels 0.5g
    • Vet 10.2g
    • Verzadigd vet 5.4g
    • Onverzadigd vet 1.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.3g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 121mg
    • Zout 0.30g
    • Calcium <1%
    • Ijzer <1%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Download hier de wikkels van Jill.

  2. Print de pdf uit. Knip de gekleurde ijswikkels uit en plak ze aan elkaar. Haal de Hertog Vanille Roomijs uit de vriezer en laat deze 5 minuten op kamertemperatuur komen.

  3. Haal de cupcakes uit de verpakking en zet ze in de cupcake-wikkels.

  4. Schep een bolletje Hertog Vanille Roomijs op elke cupcake.

  5. Begin nu met versieren: halveer de mini-stroopwafel en plaats deze als vleugeltjes. Druk de gepofte rijst als hanenkam en als snaveltje in de bolletjes ijs, halveer de rozijntjes en plaats deze als oogjes.