IJsrecepten van Hertog

Miljuschka’s perencake met vanille karamel pecan ijs

Met Miljuschka's perencake met vanille karamel pecan ijs maak je een lekker ijsdessert. Een cake met stukjes peer en verrukkelijk Hertog vanille karamel pecan ijs. Van zo'n heerlijk ijstoetje met zelfgemaakte cake zal iedereen aan tafel smullen.

Aantal personen

8

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

1 h

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 150 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 125 g amandelmeel
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el citroensap
  • 2 peren, geschild en in stukjes
  • 0.5 peer voor de garnering
  • 1 bak Hertog Vanille Karamel Pecan ijs
  • 3 el sprinkles of veschillende soorten taartgarnering
  • Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 413
    • Eiwit 7.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 44.7g
    • Koolhydraten excl. vezel 40.7g
    • Suikers 25.1g
    • Vezels 4.0g
    • Vet 24.6g
    • Verzadigd vet 10.7g
    • Onverzadigd vet 12.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 9.4g
    • Meervoudig onverzadigde 2.7g
    • Trans vet 0.6g
    • Cholesterol 94mg
    • Natrium 131mg
    • Zout 0.32g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 7%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A 10%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

  2. Klop de boter en suiker met een mixer lichtgeel en romig. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige geheel is opgenomen.

  3. Klop het amandelmeel en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg de citroensap nog toe. Schep peerstukjes erdoor.

  4. Snijd van de halve peer twee mooie plakken uit het midden en verwijder de pitjes.

  5. Doe het beslag over in de cakevorm en druk de twee peerplakken in de bovenkant.

  6. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten lichtbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door er met het satéstokje in het midden van de cake te prikken. Het stokje moet er droog uitkomen.

  7. Laat de cake even staan. Keer hem op een taartrooster en laat hem verder afkoelen. Snijd de cake in plakken en serveer de cake met 1 of 2 bolletjes Hertog Vanille Karamel Pecan ijs. Garneer met sprinkles of taartgarnering.