IJsrecepten van Hertog

Meringue aardbeienijs toetje

Dit lekkere meringue aardbeienijs toetje wordt ook wel een sundae genoemd. Een Amerikaans dessert met ijs, fruit en een laag vruchtenjam of dikke siroop. Tegenwoordig kent dit toetje in glas heel veel verschillende variaties. Een superlekker dessert met meringue en ijs.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

10 min

Kooktijd

2 h

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 ei (op kamertemperatuur)
  • 120 g kristalsuiker
  • 120 g poedersuiker
  • 1 el maïzena
  • 100 g aardbeien
  • 150 g bramen
  • 8 bollen Hertog IJssalon Aardbeien Meringue ijs (bak à 900 ml)
  • Extra nodig: bakpapier, staafmixer, 4 glazen
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 351
    • Eiwit 7.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 67.7g
    • Koolhydraten excl. vezel 66.3g
    • Suikers 62.8g
    • Vezels 1.4g
    • Vet 5.9g
    • Verzadigd vet 1.8g
    • Onverzadigd vet 3.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.3g
    • Meervoudig onverzadigde 0.7g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 215mg
    • Natrium 85mg
    • Zout 0.21g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 9%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C 31%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 90 °C. Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Doe de eiwitten in een vetvrije metalen kom (wrijf de kom eventueel in met een doorgesneden citroen om de kom goed vetvrij te maken).

  2. Klop de eiwitten met een mixer tot witte pieken. Voeg de kristalsuiker beetje bij beetje toe, zodat deze goed wordt opgenomen. Klop tot het eiwitschuim glanzend is. Spatel de poedersuiker en maïzena door het eiwit.

  3. Verdeel het eiwitschuim in 8 bergjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de meringues in ± 2 uur in de voorverwarmde oven.

  4. Pureer de helft van de aardbeien en de helft van de bramen met een staafmixer tot een saus.

  5. Verkruimel de helft van de meringues en verdeel een laagje meringuekruimels over de bodem van de glazen. Schep er een beetje saus over en verdeel 2 bollen ijs over elk glas.

  6. Breek de rest van de meringues in grovere stukken, verdeel deze over het ijs samen met de rest van de saus en rest van de bramen en aardbeien.

  7. Je kunt de meringues 1 dag van tevoren maken. Bewaar ze in een afgesloten bak of trommel. Volg vlak voor het serveren stap 3 en 4.