IJsrecepten van Hertog

Limoncello tiramisu

Het je al eens een limoncello tiramisu gemaakt. Met dit supersnelle limoncello tiramisu recept met Hertog romig vanille ijs en limoncello in de hoofdrol maak je een bijzondere variatie op de klassieke tiramisu. Maar pas op want deze tiramisu van limoncello is zo lekker, je kunt er haast niet van afblijven!

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 16 cantuccini koekjes, verkruimeld (Italiaanse amandlekoekjes)
  • 8 el limoncello
  • ½ bak Hertog Romige Vanille à 900 ml
  • 2 el lemon curd
  • Extra nodig: 4 glazen
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 659
    • Eiwit 5.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 97.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 95.5g
    • Suikers 46.1g
    • Vezels 1.8g
    • Vet 23.4g
    • Verzadigd vet 7.2g
    • Onverzadigd vet 12.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.2g
    • Meervoudig onverzadigde 7.8g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 2mg
    • Natrium 463mg
    • Zout 1.16g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 18%
    • Kalium 1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Leg op de bodem van de glazen elk 2 verkruimelde cantuccini koekjes. Schep in elk glas 1 el limoncello.

  2. Schep een bolletje vanille-ijs op de koekkruimels en duw een beetje plat. Verdeel de lemon curd erover. Is de lemon curd wat dik dan kun je hem verdunnen met wat water.

  3. Schep in elk glas nog een bolletje vanille-ijs. Leg de rest van de verkruimelde koekjes erop en besprenkel met de rest van de limoncello. Serveer de limoncello tiramisu direct.