IJsrecepten van Hertog

Karamel cheesecake ijstaart

Heb je zin in een karamel cheesecake ijstaart met popcorntopping? Met dit Hertog ijs recept maak je heel snel zo’n lekkere cheesecake ijstaart met gezouten karamelsaus! En krokante koekjes en een popcorntopping maakt de taart helemaal af.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

3 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 200 g bastogne koeken
  • 1 bak Hertog IJssalon Karamel Cheesecake à 900 ml
  • 20 g popcorn (zoet)
  • 20 g zoute popcorn
  • Extra nodig: staafmixer met hakmolen, vershoudfolie
  • Hoeveelheid per portie

    6

    • Energie 579
    • Eiwit 7.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 27.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 70.3g
    • Suikers 46.5g
    • Vezels 1.6g
    • Vet 29.5g
    • Verzadigd vet 20.3g
    • Onverzadigd vet 8.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.6g
    • Meervoudig onverzadigde 1.6g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 28mg
    • Natrium 280mg
    • Zout 0.70g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 2%
    • Kalium 2%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Verkruimel de Bastognekoeken in de hakmolen van de staafmixer. Meng de boter met 150 g van de verkruimelde koeken en een mespunt zout.

  2. Haal de deksel van het ijs, maar laat het in de bak zitten. Verdeel het koek-botermengsel over de bovenkant van het ijs en druk goed aan. Dek de bak af met vershoudfolie.

  3. Zet de bak ijs samen met een bord waarop je de ijstaart wil serveren 30 min. in de vriezer.

  4. Laat het ijs na een halfuur 5-10 min. iets zachter worden. Leg het bord omgekeerd op de bak Hertog en keer om. Druk het ijs er voorzichtig uit.

  5. Verdeel de rest van de koekkruimels over de zijkant van de ijstaart. Verdeel de popcorn over de bovenkant van de ijstaart en snijd de taart in 6 punten.