Ingrediënten
- 75 g boter
- 200 g bastogne koeken
- 1 bak Hertog IJssalon Karamel Cheesecake à 900 ml
- 20 g popcorn (zoet)
- 20 g zoute popcorn
- Extra nodig: staafmixer met hakmolen, vershoudfolie
Bereidingswijze
-
Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Verkruimel de Bastognekoeken in de hakmolen van de staafmixer. Meng de boter met 150 g van de verkruimelde koeken en een mespunt zout.
-
Haal de deksel van het ijs, maar laat het in de bak zitten. Verdeel het koek-botermengsel over de bovenkant van het ijs en druk goed aan. Dek de bak af met vershoudfolie.
-
Zet de bak ijs samen met een bord waarop je de ijstaart wil serveren 30 min. in de vriezer.
-
Laat het ijs na een halfuur 5-10 min. iets zachter worden. Leg het bord omgekeerd op de bak Hertog en keer om. Druk het ijs er voorzichtig uit.
-
Verdeel de rest van de koekkruimels over de zijkant van de ijstaart. Verdeel de popcorn over de bovenkant van de ijstaart en snijd de taart in 6 punten.

Heerlijke ijsrecepten
Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!