Karamel cheesecake ijs in een chocolade ei. | Hertog IJs
IJsrecepten van Hertog

Karamel cheesecake ijs in een chocolade ei

Met dit recept karamel cheescake ijs in een chocolade ei zet je een feestelijk dessert op tafel. In dit nagerecht waarbij een chocolade paasei gevuld wordt met romig karamel cheesecake ijs en salted caramel cookies komen zout en zoet samen in een verrukkelijk paasdessert!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

20 min

Kooktijd

10 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 125 g suiker
  • 3 el water
  • 250 ml slagroom (op kamertemperatuur)
  • 60 g boter
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 g poedersuiker
  • 175 g roomkaas naturel
  • 1 groot chocolade paasei, gehalveerd
  • ½ bak Hertog IJssalon Karamel Cheesecake à 900 ml
  • 6 chocolade salted caramel cookies
  • 4 el zoute karamel popcorn
  • 1 kleine pure chocoladereep à 50 g
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 1107
    • Eiwit 11.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 72.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 103.6g
    • Suikers 92.4g
    • Vezels 2.0g
    • Vet 72.3g
    • Verzadigd vet 46.2g
    • Onverzadigd vet 21.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 18.2g
    • Meervoudig onverzadigde 2.1g
    • Trans vet 1.0g
    • Cholesterol 174mg
    • Natrium 700mg
    • Zout 1.75g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 12%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 1%
    • Vitamine A 26%

Bereidingswijze

  1. Breng voor de karamelsaus de suiker met het water op middelhoog vuur aan de kook, ga af en toe met een nat kwastje langs de rand van de binnenkant van de pan om te voorkomen dat de karamel bitter wordt door te vroeg gekarameliseerde suiker.

  2. Wacht tot de suiker koperkleurig is (ongeveer na ± 5 minuten) en roer dan pas met een brandschone garde door de karamel. Voeg de 125 ml slagroom toe (pas op voor spatten want de gesmolten suiker is loeiheet) en laat de karamel al zachtjes kokend in de slagroom oplossen. Roer als laatste de boter erdoor en laat vervolgens afkoelen. Breng de karamelsaus op smaak met zeezout.

  3. Klop 125 ml slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker tot yoghurtdikte. Roer de roomkaas iets glad en meng de roomkaas met de slagroom. Schep de roomkaasvulling in een spuitzak met een gladde spuit.

  4. Spuit een klein toefje vulling op een bord en leg hierin hierop een helft van het paasei zodat deze vast op het bord ligt. Schep 6 bollen Hertog gezouten karamel ijs in het paasei en spuit op de lege plekjes kleine dotjes room- kaasvulling.

  5. Breek twee koekjes in drie stukken en steek deze in het ijs, decoreer verder af met de popcorn en karamelsaus. Schaaf als laatste een beetje chocolade over het ijs.