IJsrecepten van Hertog

IJswafels maken

Zelf van die lekkere ijswafels maken? Met dit ijsrecept en Hertog ijssalon Yoghurt Bosvruchten ijs maak je in 5 minuten deze feestelijke ijssandwiches. Deze heerlijke gevulde ijswafels kun je goed van tevoren maken. Zo heb je altijd een superlekker tussendoortje of toetje binnen handbereik.

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • ½ bak Hertog ijssalon Yoghurt Bosvruchten à 900 g
  • 8 galette wafelkoeken
  • Extra nodig: ijsbollentang
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 112
    • Eiwit 1.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 14.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 14.4g
    • Suikers 7.4g
    • Vezels 0.4g
    • Vet 5.4g
    • Verzadigd vet 2.5g
    • Onverzadigd vet 2.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.7g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 12mg
    • Natrium 68mg
    • Zout 0.17g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 1%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schep 4 flinke bollen ijs en leg ze op 4 galette wafels.

  2. Leg op elke bol ijs nog een galette wafel en druk voorzichtig een beetje aan zodat het ijs zich mooi verdeelt tussen de wafels.

  3. Leg de ijssandwiches op een mooie schaal en klaar zijn je feestelijk gevulde ijswafels!

  4. Hertog IJssalon Yoghurt Bosvruchtenijs is een heerlijke combinatie van fris yoghurtijs met een zachte bosvruchtensaus met bovenop stukjes bosvruchten.

  5. Tip: deze ijs sandwiches zijn heel geschikt als toetje voor een grote groep. Je kunt ze namelijk invriezen zodra je ze hebt gemaakt en dus goed voorbereiden!

  6. Tip: je kunt deze ijs sandwiches ook maken met andere soorten Hertog ijs, bijvoorbeeld met Hertog IJssalon Pecan Karamel Vanille of Hertog IJssalon Rood Fruit Mascarpone.

  7. Weetje: Hertog IJssalon Yoghurt Bosvruchtenijs is een heerlijke combinatie van fris yoghurtijs met een zachte bosvruchtensaus met bovenop stukjes bosvruchten.