IJsrecepten van Hertog

IJshoorntjes met Hertog Pecan-karamel roomijs

Zin in ijshoorntjes met pecan karamel ijs? Dit ijshoorntje gevuld met romig Hertog IJssalon pecan karamel ijs is een super makkelijk ijs toetje. Met dit ijs recept steel je beslist de show! Zelf feestelijke ijshoorntjes maken? Met dit ijsrecept en Hertog Pecan-karamel roomijs maak je een ijshoorn traktatie in een handomdraai. Zo'n lekker ijsje is leuk om tijdens een kinderpartijtje samen met de kinderen te maken. Maar ook superlekker om je hele familie met deze pecan-karamel ijshoorntjes te verrassen.

Aantal personen

10

Bereidingstijd

10 min

Kooktijd

5 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 100 g chocolade (pure of witte)
  • 50 g pecannoten of pistachenoten of pretzels
  • 10 ijshoorns
  • 1 bak Hertog IJssalon pecan-karamel à 900 ml
  • exra nodig: ijsbolletjestang
  • Hoeveelheid per portie

    10

    • Energie 102
    • Eiwit 1.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 9.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 8.7g
    • Suikers 5.6g
    • Vezels 1.1g
    • Vet 7.3g
    • Verzadigd vet 2.4g
    • Onverzadigd vet 4.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.2g
    • Meervoudig onverzadigde 1.3g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 12mg
    • Zout 0.03g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 2%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt in een kommetje in de magnetron of au bain-marie.

  2. Hak de noten of pretzels in stukjes en doe ze in een klein bakje.

  3. Doop de bovenste anderhalve cm van een ijshoorntje eerst in de chocolade en vervolgens in de nootjes. Zet het ijshoorntje rechtop in een standaard (zie tip) om de chocolade weer hard te laten worden of zet ze omgekeerd op een vel bakpapier. Maak zo nog 9 hoorntjes.

  4. Schep bollen Hertog IJssalon pecan-karamelijs in de ijshoorntjes