IJsrecepten van Hertog

IJshoorntje met hagelslag

Maak dit microfoon ijshoorntje en jij wordt vast de winnaar van the voice. Met zo'n lekkere muzikale traktatie gemaakt van Hertog Vanille Roomijs, in chocola gedoopte ijshoorntjes, een paar dropveters en pure hagelslag steel je zeker de show. Deze microfoon zorgt voor zoete klanken!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

5 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 wafel ijshoorns
  • 4 dropveters
  • 50 g pure hagelslag
  • 4 grote bollen Hertog Vanille ijs (bak à 900 ml)
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 619
    • Eiwit 9.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 34.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 89.0g
    • Suikers 62.6g
    • Vezels 2.2g
    • Vet 24.3g
    • Verzadigd vet 15.8g
    • Onverzadigd vet 8.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.9g
    • Meervoudig onverzadigde 0.6g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 146mg
    • Zout 0.36g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 12%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd ½ tot 1 cm van de onderkant van de ijshoorntjes.

  2. Leg een knoop in het einde van elke dropveter. Haal steeds een dropveter door een ijshoorntje, zó dat de knoop onderin blijft hangen. Dit wordt het snoer van de microfoon.

  3. Doe de hagelslag in een kom. Verdeel de grote bollen ijs over de hoorntjes en druk stevig aan. Dip het ijs rondom in de hagelslag.