IJsbollentaart

Met deze lekkere ijsbollentaart zet je heel eenvoudig een feestelijk dessert op tafel. Voor de feestdagen, een verjaardag of een uitgebreid diner. Met dit mooie ijsdessert zet je een spectaculair toetje op tafel.
15"
10
1
 • kerst
Hoe 'IJsbollentaart' bereiden.

Ingrediënten

 • 300 g chocolate chip koekjes
 • 75 g boter
 • 2 bakken Hertog IJssalon Amarene-kers vanille ijs
 • 1 pak chocoladesoesjes à 200 g (ca. 12 stuks, diepvries, ontdooid)
 • 250 g kersen (doosje, diepvries, ontdooid)
 • 2 el balsamico glazuur (crema balsamico, balsamico glaze, balsamicosiroop)
 • Extra nodig: stevige plastic zak en een deegroller of keukenmachine, taartvorm met losse bodem of springvorm (ø 24 cm), ijsbolschep, bakpapier

Bereiding

 1. Doe de koekjes in de plastic zak. Rol ze met de deegroller of fles tot een fijn kruim of verkruimel ze in een keukenmachine.
 2. Smelt de boter in een steelpan, voeg het koekkruim toe en roer goed door. Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over de taartbodem en vorm een mooi gelijkmatige opstaande rand. Druk goed aan en wrijf de kruimelbodem met de bolle kant van een lepel glad. Laat de bodem in ± 2 uur in de koelkast opstijven.
 3. Schep ondertussen met de ijsbollentang mooie bollen van het ijs en leg ze in een ruime met bakpapier beklede schaal. Zet de schaal in de vriezer. Doe de kersen in een zeef en laat de kersen en de soesjes ontdooien.
 4. Neem de taartbodem uit de koelkast en verwijder de rand. Zet de taartbodem met de losse bodem en al op een mooie serveerschaal. Verdeel de bollen ijs, soesjes en kersen over de taartbodem. Maak er een mooie hoge taart van. Besprenkel met de balsamico glazuur.
 5. Sommige supermarkten verkopen kant-en-klare taartbodems. Je kunt dan meteen beginnen met het opbouwen van je taart. Plaats een plastic bekertje in het midden van de taart en bouw de taart op, zo ontstaat er een mooie punt. In de supermarkt vind je ook kant-en-klare minitaartbodems. Daar kun je eenpersoons-ijstaartjes van maken. Met 1 à 2 bollen ijs per person. een soesje, wat kersen en balsamico glazuur.

Variaties

Vervang de chocoladekoekjes eens door spritsen of speculaas.
De balsamico glazuur kun je ook vervangen door chocoladesaus!