IJsrecepten van Hertog

Herfstvakantie sandwichkoekjes

Deze herfstvakantie sandwichkoekjes kun je samen met de kinderen maken. Dat is wel drie keer pret. Eerst samen koekjes bakken, versieren en vullen met lekker bosvruchtenyoghurtijs of aardbeien meringue-ijs van Hertog en dan natuurlijk genieten van zo'n feestelijk zelfgemaakt ijsje!

Aantal personen

15

Bereidingstijd

30 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 200 g bloem + extra om te bestuiven
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 130 g koude boter, in blokjes
  • 150 g poedersuiker + extra indien nodig
  • Voor de garnering: voedingskleurstof, kleurstiften, sprinkles, mini-smarties enaar keuze om te versieren
  • 8 kleine bolletjes Hertog Aardbeien Meringue (bak à 900 ml)
  • 7 kleine bolletjes Hertog Yoghurtijs Bosvruchten (bak à 900 ml)
  • Extra nodig: koekjesuitsteker in ijsvorm, vershoudfolie, bakpapier
  • Hoeveelheid per portie

    15

    • Energie 178
    • Eiwit 1.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 27.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 26.8g
    • Suikers 16.5g
    • Vezels 0.5g
    • Vet 7.2g
    • Verzadigd vet 4.5g
    • Onverzadigd vet 2.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.8g
    • Meervoudig onverzadigde 0.3g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 19mg
    • Natrium 19mg
    • Zout 0.05g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 2%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, kristalsuiker, kaneel en het zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed snel met koele handen tot een glad deeg. Maak er een bal van, wikkel in vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

  2. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een lap van 6 mm. Steek er met de koekjes-uitsteker ± 30 ijsvormpjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of op twee bakplaten. Bak ze in ± 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

  3. Doe de poedersuiker met 2 eetlepels heet water in een kom en roer tot een glad glazuur van yoghurtdikte. Voeg meer water toe als het te dik is en iets meer poedersuiker als het te dun is. Verdeel over verschillende kommetjes en kleur het glazuur naar wens. Versier de afgekoelde koekjes met glazuur, sprinkles of mini-smarties naar keuze. Druk telkens twee koekjes met een bolletje ijs ertussen tegen elkaar.