IJsrecepten van Hertog

Gegrilde ananas met karamel cheesecake-ijs

Deze gegrilde ananas met karamel cheesecake-ijs is het beste dessert voor na de BBQ. Door de ananas te grillen wordt hij nóg zoeter van smaak, waardoor hij perfect past bij ons romige ijs. Dit heerlijke exotisch zoete ijs toetje maak je in slechts 10 minuten!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

5 min

Kooktijd

3 min

Ingrediënten

  • ½ verse ananas, geschild
  • 8 bollen Hertog IJssalon Karamel Cheesecake (bak à 900 ml)
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 481
    • Eiwit 7.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 7.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 72.2g
    • Suikers 58.4g
    • Vezels 1.7g
    • Vet 17.4g
    • Verzadigd vet 15.1g
    • Onverzadigd vet 2.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 197mg
    • Zout 0.49g
    • Calcium <1%
    • Ijzer <1%
    • Kalium 2%
    • Vitamine C 41%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd de verse geschilde ananas in 4 gelijke plakken.

  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de ananas 3 min. Keer halverwege.

  3. Verdeel de bollen ijs over 4 bakjes. Steek in elk bakje een plak gegrilde ananas.