IJsrecepten van Hertog

Feestelijke brownies met ijs en aardbeien

Wil je je moeder verrassen maak dan deze feestelijke brownies met ijs en aardbeien. Want met zo’n bijzondere chocolade brownie met rood fruit mascarpone ijs maak je elke moeder blij. Een feestelijke en super lekker brownie recept speciaal voor moederdag!

Bereidingstijd

5 min

Kooktijd

5 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g boter
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g pure chocolade (70%), fijngehakt
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • 4 eieren
  • 10 aardbeien
  • ½ bak Hertog Rood fruit Mascarpone-ijs à 900 ml
  • 2 el hazelnootpasta
  • Extra nodig: bakvorm (20 x 20 cm), hartjes uitsteekvorm
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    9

    • Energie 343
    • Eiwit 6.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 26.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 24.0g
    • Suikers 10.5g
    • Vezels 2.1g
    • Vet 24.0g
    • Verzadigd vet 13.0g
    • Onverzadigd vet 9.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 7.5g
    • Meervoudig onverzadigde 1.6g
    • Trans vet 0.6g
    • Cholesterol 132mg
    • Natrium 398mg
    • Zout 1.00g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 13%
    • Kalium 7%
    • Vitamine C 13%
    • Vitamine A 9%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in met 1 eetlepel boter en bestrooi de vorm met 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel.

  2. Smelt de boter op een laag vuur. Voeg de chocolade toe en roer om. Neem de pan van het vuur en laat vijf minuten staan. Hak ondertussen de pistachenoten grof. Roer de suiker en het zout erdoor. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe. Spatel het bakmeel en de noten erdoor.

  3. Verdeel het browniemengsel over de bakvorm. Bak in ± 40 minuten gaar in het midden van de oven. Controleer de gaarheid door een satéprikker in de brownie te steken. Als deze er schoon uit komt, is de brownie gaar. Keer de brownie om op een rooster en laat helemaal afkoelen.

  4. Snijd de aardbeien in plakjes. Snijd de brownie overlangs doormidden zodat je 2 grote plakken krijgt. Verdeel de bovenste plak denkbeeldig in 9 vierkantjes en steek uit het midden van die vierkantjes 9 hartjes.

  5. Verdeel het ijs over de onderste plak brownie. Leg de plak brownie met uitgestoken hartjes op het ijs en druk met vlakke hand wat aan. Bestrijk de zijkant van de brownie met de hazelnootpasta en plak de aardbeienplakjes op de hazelnootpasta. Snijd de brownietaart in 9 gelijke vierkanten mini taartjes en serveer de brownie-ijstaartjes direct.