IJsrecepten van Hertog

Cookie Crumble IJstaart

Een lekker, origineel en makkelijk grand dessert maken? Deze Cookie Crumble IJstaart is hét kerstdessert van 2021.

Aantal personen

10

Bereidingstijd

25 min

Ingrediënten

  • 2 bakken Hertog IJssalon Cookie Crumble (Bak à 900 ml)
  • 50 g roomboter
  • 260 g kandijkoeken
  • 1 pak wafelrolletjes
  • 200 g pure chocolade
  • 75 g rode bessen
  • 100 g blauwe bessen
  • keukenmachine
  • springvorm 18 cm
  • bakpapier
  • ijsbolschep
  • Hoeveelheid per portie

    10

    • Energie 525
    • Eiwit 7.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 14.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 60.6g
    • Suikers 48.3g
    • Vezels 6.4g
    • Vet 26.0g
    • Verzadigd vet 19.1g
    • Onverzadigd vet 6.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.4g
    • Trans vet 0.2g
    • Cholesterol 12mg
    • Natrium 96mg
    • Zout 0.24g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 10%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 3%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Haal ondertussen 1 bak Cookie Crumble ijs uit de vriezer. Maal de koek in de keukenmachine fijn en meng de boter erdoor.

  2. Vet de springvorm in en bekleed de onder- en zijkanten met bakpapier. Verdeel de helft van het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.

  3. Verdeel de helft van het ijs over de koekjesbodem met de ijsbolschep en maak glad. Verdeel het overige koekmengsel hierover, druk aan en verdeel de rest van het ijs hierover. Zet 2 uur in de vriezer.

  4. Haal de taart uit de vriezer en haal de springvorm eraf, maar laat het bakpapier aan de onderkant zitten.

  5. Snijd 19 wafelrolletjes doormidden. Breek de chocolade in stukjes en leg in een kom. Breng een pan met water aan de kook en zet de kom met chocolade erop. Let op dat de kom het water niet raakt. Blijf goed roeren totdat de chocolade helemaal is gesmolten.

  6. Dip de rolletjes tot de helft in de chocolade en druk ze tegen de zijkant van de taart totdat ze blijven plakken. Zet de taart daarna minstens 1 uur in de vriezer.

  7. Haal de taart uit de vriezer en zet deze op een serveerschaal. Haal ook de tweede bak Cookie Crumble ijs uit de vriezer. Maak mooie bollen ijs en verdeel ze over de taart. Zorg ervoor dat het een torentje van ijsbollen wordt. Versier de taart met het fruit.