IJsrecepten van Hertog

Chocoladecake met 3 chocolade ijs

Een bijzonder chocoladecake recept! Dit heerlijke chocolade dessert gemaakt van Hertog 3 chocolade ijs en eiwitschuim smaakt verrukkelijk en ziet er prachtig uit. Wil je een ijs cake maken, probeer dan dit ijs recept. Een heerlijk kerstdessert of paasdessert!

Aantal personen

8

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

15 min

Ingrediënten

  • 450 g chocoladecake
  • 1 bak Hertog 3 Chocolades
  • 100 g eiwit
  • 200 g suiker
  • 75 ml water
  • Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 622
    • Eiwit 8.1g
    • Koolhydraten incl. vezel 96.7g
    • Koolhydraten excl. vezel 93.4g
    • Suikers 81.8g
    • Vezels 3.3g
    • Vet 24.3g
    • Verzadigd vet 12.2g
    • Onverzadigd vet 10.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.1g
    • Meervoudig onverzadigde 2.6g
    • Trans vet 1.1g
    • Cholesterol 39mg
    • Natrium 282mg
    • Zout 0.71g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 10%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Snijd de cake over de lengte in dunne plakken. Bekleed de cakevorm met de plakken cake en vul de vorm met Hertog 3 Chocolade ijs. Dek het ijs af met cake. Laat de ijscake in de diepvries in 2-3 uur bevriezen.

  • Breng vlak voor het serveren de suiker met het water aan de kook en kook ca. 8 - 10 op een laag vuur. Klop de eiwitten in een kom van de keukenmixer schuimig. Zet de mixer op de laagste stand en schenk het hete suikerwater bij de eiwitten. Klop de eiwitten vervolgens stijf.

  • Verhit de ovengrill voor (of gebruik de crème brûlée brander). Keer de vorm op een schaal en schud de cake voorzichtig uit de vorm. Bestrijk de cake rondom met het stijfgeklopte eiwit. Laat het eiwit onder de hete grill lichtbruin kleuren of gebruik een crème brûlée brander. Serveer direct.