Ingrediënten
- 450 g chocoladecake
- 1 bak Hertog 3 Chocolades
- 100 g eiwit
- 200 g suiker
- 75 ml water
Bereidingswijze
-
Snijd de cake over de lengte in dunne plakken. Bekleed de cakevorm met de plakken cake en vul de vorm met Hertog 3 Chocolade ijs. Dek het ijs af met cake. Laat de ijscake in de diepvries in 2-3 uur bevriezen.
-
Breng vlak voor het serveren de suiker met het water aan de kook en kook ca. 8 - 10 op een laag vuur. Klop de eiwitten in een kom van de keukenmixer schuimig. Zet de mixer op de laagste stand en schenk het hete suikerwater bij de eiwitten. Klop de eiwitten vervolgens stijf.
-
Verhit de ovengrill voor (of gebruik de crème brûlée brander). Keer de vorm op een schaal en schud de cake voorzichtig uit de vorm. Bestrijk de cake rondom met het stijfgeklopte eiwit. Laat het eiwit onder de hete grill lichtbruin kleuren of gebruik een crème brûlée brander. Serveer direct.

Heerlijke ijsrecepten
Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!