IJsrecepten van Hertog

Chocolade pannenkoeken met straciatella ijs

Met dit chocoladepannenkoeken recept bak je eenvoudig heerlijke pannenkoeken met chocoladesmaak en maak je er een feestelijk dessert van. Deze chocoladepannenkoeken maak je eenvoudig door chocolademelk te gebruiken. Vul de chocolade pannenkoeken met heerlijk Hertog romig straciatella ijs en iedereen aan tafel zal smullen van dit lekkere toetje.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

5 min

Kooktijd

10 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g bloem
  • 1 ei
  • 500 ml chocolademelk
  • 1 el Blue Band Iedere Dag
  • 2 rijpe bananen
  • 4 bollen Hertog Romige Stracciatella (bak à 900 ml)
  • 4 el schenkstroop
  • 0.5 el poedersuiker
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 505
    • Eiwit 12.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 84.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 76.7g
    • Suikers 43.0g
    • Vezels 7.6g
    • Vet 15.0g
    • Verzadigd vet 7.0g
    • Onverzadigd vet 7.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.9g
    • Meervoudig onverzadigde 0.7g
    • Trans vet 0.2g
    • Cholesterol 81mg
    • Natrium 149mg
    • Zout 0.37g
    • Calcium 17%
    • Ijzer 18%
    • Kalium 14%
    • Vitamine C 7%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Klop een pannenkoekbeslag van de bloem, het ei, de chocolademelk en de vloeibare margarine. Bak 4 mooie pannenkoeken van het beslag.

  2. Snijd intussen de bananen in plakjes. Leg de pannenkoeken op 4 borden en garneer deze met banaanplakjes.

  3. Schep op elke pannenkoek een bol Hertog Romige Straciatella ijs en lepel de stroop erover. Bestuif met poedersuiker.