IJsrecepten van Hertog

Amandelkoekje met vanille roomijs

Zelf amandelkoekjes maken en die vullen met heerlijk Hertog vanille roomijs, met zo’n bijzonder toetje verras je iedereen aan tafel! En als je dan toch bezig bent ga dan ook eens zelf nougatine maken. De krokante amandelkoekjes combineren goed met het romig zoete romige vanille-ijs, knisperige nougatine en de zachte honing. Dat is nog eens een feestelijk ijs dessert!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

10 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 40 g zachte boter
  • 125 g suiker
  • 100 g eiwit
  • 125 g amandelschaafsel
  • 25 g bloem
  • 100 g gemengde noten
  • 2 el poedersuiker
  • 2 el fijne tafelsuiker
  • 8 bolletjes Hertog Romige Vanille (bak à 900 ml)
  • 4 el vloeibare honing
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier en extra bakpapier, deegroller of 2 schone flessen
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 860
    • Eiwit 18.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 97.7g
    • Koolhydraten excl. vezel 91.4g
    • Suikers 82.4g
    • Vezels 6.4g
    • Vet 46.7g
    • Verzadigd vet 14.6g
    • Onverzadigd vet 30.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 20.3g
    • Meervoudig onverzadigde 6.5g
    • Trans vet 0.7g
    • Cholesterol 47mg
    • Natrium 93mg
    • Zout 0.23g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 13%
    • Kalium 13%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C en bekleed een vlakke bakplaat met vetvrij papier. Roer de boter tot mayonaise dikte. Meng de suiker met het eiwit en meng vervolgens de boter erdoor. Spatel de bloem door het mengsel en voeg als laatste het amandelschaafsel toe.

  2. Schep op de bakplaat viermaal anderhalve eetlepel beslag. Zorg voor voldoende ruimte tussen het beslag. Strijk het beslag met een vochtige lepel gelijkmatig uit tot mooie cirkels. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 8 - 10 minuten egaal bruin. Neem de amandelkoekjes direct van de bakplaat en leg de nog warme koekjes over de deegroller of fles.

  3. Verwarm voor de nougatine een koekenpan en voeg de noten en de poedersuiker toe. Schep de noten en de poedersuiker met een spatel om en blijf de noten in beweging houden. Voeg zodra de suiker begint te karameliseren de fijne tafelsuiker toe. Verhit nog even door totdat de suiker mooi goudbruin is.

  4. Schud de noten op een stuk bakpapier en leg er een stuk bakpapier bovenop. Druk de noten voorzichtig plat. Gebruik een ovenwant want de noten zijn nog erg warm. Laat de noten afkoelen en breek de nougatine plak in stukken.

  5. Vul de koekjes met het Hertog Romige Vanille ijs strooi er de nougatine over. Lepel de honing over het ijs en de koekjes.