Aardbeien met vanille ijs en aardbeiensaus

Een lekker aardbeien toetje maken? Doe lekker retro en serveer verse aardbeien met Hertog romig vanille ijs en een zelfgemaakte aardbeiensaus. Met dit aardbeien met vanille ijs recept maak je een overheerlijk zomers ijs dessert voor groot en klein!
15"
4
1
  • pasen
  • vanille
  • aardbei
  • ijscoupe
  • verjaardag
Hoe 'Aardbeien met vanille ijs en aardbeiensaus' bereiden.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aardbeien, houd 12 mooie kleine aardbeien apart, haal van de rest het kroontje en halveer ze. Breng in een steelpan de aardbeien met de suiker en het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat ze 3 - 4 minuten zachtjes koken. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Laat de saus in de koelkast afkoelen.
  2. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan lichtbruin. Schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Hak ze grof.
  3. Prik de apart gehouden aardbeien op de sierprikkers. Vul 4 coupes met Hertog Romige Vanille ijs, verdeel de aardbeiensaus erover. Garneer met de aardbeienspiesjes en de gehakte pistachenoten.

Variaties

Een lekkere variatie op deze aardbeien met vanille ijs en aardbeiensaus is om in plaats van Hertog Romige Vanille er Hertog Aardbeien Meringue bij te serveren.