Wentelteefjes met ijs

Ingrediënten
Bereiding
15"
4
1
Wentelteefjes maken en ze serveren als dessert is een lekkere manier om oud brood te verwerken. Met dit wentelteefjes recept maak je een heerlijk wentelteefjes toetje. Bestrooi ze met suiker en kaneelpoeder en serveer ze warm met een bolletje Hertog stroopwafel ijs en iedereen zal er van smullen van dit verrukkelijke nagerecht.
  • 4 sneetjes oudbakken casino boterhammen
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 50 g boter
  • 6 el suiker
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 4 bolletjes Hertog Stroopwafelfeest
  • 4 el schenkstroop karamel
Hoe 'Wentelteefjes met ijs' bereiden.

Snijd de korstjes van het brood en halveer de sneetjes brood. Klop het ei los en roer de melk erdoor.

Leg het brood, met twee stukjes naast elkaar, op een stapeltje in een diep bord, en schenk het melkmengsel erover. Week het brood 5 min. en leg telkens de onderste sneetjes bovenop zodat alle sneetjes brood goed doorweekt zijn.

Meng de suiker met het kaneelpoeder in een ander diep bord.

Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood 3 min., keer het brood en bak ook de andere kant lichtbruin. Wentel de warme wentelteefjes door de suiker en leg ze op de borden. Schep het Hertog Stroopwafelfeest ijs erop en lepel de stroop erover.

Variaties
Deze wentelteefjes mijn ijs smaken ook heel lekker met Hertog Chocoladebrownie of Hertog Crème Brûlée ijs.