Ricotta pancakes met vanille ijs

Ingrediƫnten
Bereiding
20"
4
2
Met dit ricotta pancakes recept zet je eenvoudig een bijzonder ijs dessert op tafel! Combineer ze met Hertog romig vanille ijs en zoete karamelsaus en je maakt iedereen blij met dit feestelijke toetje.
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 75 g fijne tafelsuiker
  • 200 ml karnemelk
  • 200 g ricottakaas
  • 1 (biologische) citroen schoongeboend
  • 1 el Blue Band Iedere Dag
  • 4 bollen Hertog Romige Vanille (bak à 900 ml)
  • 4 el karamelsaus
  • Extra nodig: mixer met garde(s)
Hoe 'Ricotta pancakes met vanille ijs' bereiden.

Scheid de eieren en houd de dooiers en de eiwitten apart. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de dooiers toe. Voeg ook het bakpoeder en de suiker toe en schenk beetje bij beetje de karnemelk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Let op: het beslag is dikker dan gewoon pannenkoekenbeslag.

Klop de eiwitten in een kom met de mixer stijf en spatel dit voorzichtig samen met de ricotta door het beslag. Rasp de schil van de citroen en spatel dit ook voorzichtig door het beslag.

Verhit een beetje Blue Band Iedere Dag! in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak kleine pancakes van het beslag. Maak de pancakes niet te groot. Bak ze ca. 5 min. op laag vuur en keer ze met een spatel. Bak ook de andere kant lichtbruin. Ga door totdat alle beslag is opgebruikt.

Leg de pancakes op de borden en schep het Hertog Romige Vanille ijs erop. Schenk de karamelsaus erover.

Variaties
Deze ricotta pancakes met vanille ijs smaken ook heerlijk met Hertog Romig Slagroom of Hertog Advocaat Royaal.