Recept voor Hertog Paasijs-eitjes

Met deze vrolijke paasijs-eitjes zet je in een wip een feestelijk klein toetje op tafel. Geserveerd in een eierdopje maak je eenvoudig een heel lekker mini paasdessert. Leuk als afsluiter van een gezellige paasbrunch. Laat de kinderen aan tafel hun eigen paasijs-eitje versieren en een leuk paashaasje van het ijsje maken. Maak indruk bij het paasdiner met Hertog paasijs-eitjes - Ontdek hier onze tips voor een leuk & lekker paastoetje.
15"
4
1
  • ijsdessert
  • Hertog Paasijs-eitjes
  • Hertog IJs Salon
  • paasijs-eitjes
Hoe 'Recept voor Hertog Paasijs-eitjes' bereiden.

Ingrediënten

  • 50 g witte chocolade
  • 50 g wafelkoeken (galettes)
  • 50 g blauwe bessen
  • 4 bolletjes Hertog IJs Salon Bosbessen Cheesecake ijs
  • Extra nodig: 4 eierdopjes

Bereiding

  1. Rasp de chocolade grof. Verkruimel de wafelkoekjes. Verdeel de chocolade, de koekjes en de blauwe bessen over drie aparte bakjes.
  2. Schep een theelepeltje van het koekkruim in elk eierdopje en schep er een bolletje ijs op.
  3. Bestrooi elk ijsje met een beetje chocoladerasp, garneer met 1 blauwe bes en serveer direct.
  4. Serveer deze vrolijke paas-ijs-eitjes als klein toetje na de paasbrunch. Zet de bakjes met de rest van de geraspte chocolade, koekkruim en bosbessen op tafel en laat iedereen naar wens zijn ijsje verder garneren.
  5. Laat de kinderen hun eigen paashaasje van de ijsjes maken. Met chocoladebolletjes (taartgarnering), witte chocoladevlokken en gehalveerde kleine witte chocolade paaseitjes (doop een mes in heet water en halveer de eitjes). Als alternatief kun je ook amandelen gebruiken. Zo maak je leuke paashaasjes van de ijsjes.

Tip

Paashaasje van ijs maken: bestrooi de ijsbollen met de geraspte chocolade. Steek de halve paaseitjes of amandelen als oren in het bolletje ijs. Maak oogjes en een neusje van de chocoladebolletjes en hazentanden van witte chocoladevlokken.