Pavlova met rood fruit en vanille ijs

Ingrediënten
Bereiding
30"
4
2
Met dit pavlova recept maak je helemaal zelf een schuimtaart met rood fruit. Zo kan iedereen zo’n mooie en lekkere pavlova maken. Een bolletje Hertog romig vanille ijs maakt dit pavlova toetje tot een feestelijk dessert.
  • 6 eiwitten (200 g)
  • 300 g suiker
  • 1 tl maizena
  • 1 tl citroensap
  • 400 g rood fruit (aardbeien, bessen, bramen)
  • 4 bollen Hertog Romige Vanille (bak à 900 ml)
  • 0,5 el poedersuiker
  • Extra nodig: mixer met garde(s), bakpapier, spuitzak met glad spuitmondje
Hoe 'Pavlova met rood fruit en vanille ijs' bereiden.

Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop de eiwitten met de mixer in een schone vetvrije kom schuimig en voeg de suiker en de maïzena al kloppend beetje bij beetje toe. Klop het eiwit stijf totdat het dof glanst en in mooie pieken blijft staan. Je kunt de kom omdraaien zonder dat het eiwit eruit loopt. Klop het citroensap erdoor.

Teken 4 cirkels op het bakpapier en leg het papier op een vlakke bakplaat. Doe het eiwit in de spuitzak met spuitmond en spuit met 4 mooie grote ronde cirkels. Of schep het eiwitschuim met een lepel op het bakpapier en strijk het uit. Deuk de cirkels in het midden met een lepel in.

Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Laat de pavlova’s in de voorverwarmde oven, in ca. 1 uur drogen, zet daarna de ovendeur op een kier en de oven uit. Laat de pavlova’s ongeveer 2 uur in de oven nadrogen.

Verdeel de pavlova’s over 4 borden. Verdeel het rode fruit erover. Schep een mooie bol Hertog Romige Vanille ijs erop. Bestuif met een beetje poedersuiker.

Variaties
Maak van deze pavlova met rood fruit en vanille ijs ook eens een exotische pavlova met ananas, mango en bestrooi met geroosterde gerapste kokos of kokosflakes.