Chocoladecake met 3 chocolade ijs

Ingrediënten
Bereiding
30"
8
2
Een bijzonder chocoladecake recept! Dit heerlijke chocolade dessert gemaakt van Hertog 3 chocolade ijs en schuimig eiwit smaakt verrukkelijk en ziet er prachtig uit. Wil je een ijs cake maken, probeer dan dit ijs recept. Een heerlijk en feestelijk nagerecht!
  • 450 g chocoladecake (1 kleine cake)
  • 1 bak Hertog 3 Chocolades (à 900 ml)
  • 100 g eiwit
  • 200 g suiker
  • 75 ml water
  • extra nodig: 1 met olie ingevette kleine cakevorm van 24 x 9 cm, keukenmachine, eventueel een crème brûlée brander
Hoe 'Chocoladecake met 3 chocolade ijs' bereiden.

Snijd de cake over de lengte in dunne plakken. Bekleed de cakevorm met de plakken cake en vul de vorm met Hertog 3 Chocolade ijs. Dek het ijs af met cake. Laat de ijscake in de diepvries in 2-3 uur bevriezen.

Breng vlak voor het serveren de suiker met het water aan de kook en kook ca. 8 - 10 op een laag vuur. Klop de eiwitten in een kom van de keukenmixer schuimig. Zet de mixer op de laagste stand en schenk het hete suikerwater bij de eiwitten. Klop de eiwitten vervolgens stijf.

Verhit de ovengrill voor (of gebruik de crème brûlée brander). Keer de vorm op een schaal en schud de cake voorzichtig uit de vorm. Bestrijk de cake rondom met het stijfgeklopte eiwit. Laat het eiwit onder de hete grill lichtbruin kleuren of gebruik een crème brûlée brander. Serveer direct.

Variaties
Een lekker variatie op deze chocoladecake met 3 chocolade ijs is een chocolade-koffiecake gevuld met Hertog Koffie Royaal ijs.