Bananen milkshake met chocolade ijs

Zelf een lekkere milkshake maken? Met dit bananen milkshake recept met chocolade ijs lukt dat altijd. Een superlekkere milkshake met verse banaan en overheerlijk 3 chocolade ijs van Hertog gegarneerd met krokante bananenchips en banaan gedipt in pure chocolade.
15"
4
1
  • milkshake maken
  • chocolade milkshake
  • milkshake recept
  • Zomer
  • ijstoetje
  • milkshake
  • bananen milkshake
Hoe 'Bananen milkshake met chocolade ijs' bereiden.

Ingrediƫnten

  • 30 g gedroogde bananenchips
  • 1 ½ el vloeibare honing
  • 3 bananen
  • 50 g pure chocolade, in stukjes
  • 200 ml melk
  • 1 bak Hertog 3 Chocolades (à 900 ml)
  • Extra nodig: 4 hoge glazen, blender of hoge kan en een staafmixer, dikke rietjes

Bereiding

  1. Hak de bananenchips fijn. Schep de honing op een schoteltje en dip de rand van de glazen in de honing. Dip ze vervolgens in de gehakte de bananenchips. Zet de glazen koel (bijv. in de diepvries).
  2. Pel en snijd voor de decoratie 1 banaan in plakjes. Smelt de chocolade au bain-marie (zie tip) of in de magnetron. Dip de plakjes banaan voor de helft in de chocolade en leg de plakjes op een stuk bakpapier. Laat de chocolade op een koele plaats (niet in de koelkast) hard worden. En steek aan elk rietjes 3 plakjes banaan.
  3. Pel en snijd voor de milkshake de rest van de bananen in plakjes en pureer ze met de melk in de kom van de blender of in de kan met een staafmixer. Voeg vervolgens het ijs toe en pureer alles kort in de blender of met de staafmixer zodat er een lobbige milkshake ontstaat.
  4. Schenk de milkshake in de gekoelde glazen, zet de rietjes met de banaanplakjes erin en serveer de bananen milkshake met chocolade ijs direct.

Tip

Au bain-marie chocolade smelten is heel eenvoudig. Breng water tegen de kook aan in een steelpan. Neem een hittebestendig schaaltje dat precies op de steelpan past. Doe de in stukjes gebroken chocolade erin en zet het schaaltje op de pan boven het water dat tegen de kook wordt aangehouden. Laat de chocolade al roerende smelten.