Appeltaart ijs met appeltaart cupcakes

Ingrediënten
Bereiding
20"
4
2
Appeltaart cupcakes maken? Met dit cupcake recept lukt dat altijd. Zo'n toetje met lekkere zelfgemaakte cupcakes gaat er altijd in. Als je ze dan ook nog eens serveert met Hertog Hollandse appeltaart ijs dan zet je een feestelijk ijs dessert voor groot en klein op tafel.
  • 30 g rozijnen
  • 1 appel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 20 g gesmolten boter
  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 3 el abrikozenjam
  • 4 bolletjes Hertog Hollandse Appeltaart bak à 900 ml)
  • 1 el poedersuiker
  • Extra nodig: mixer met garde(s), muffin bakvorm, 10 papieren cupcakevormpjes
Hoe 'Appeltaart ijs met appeltaart cupcakes' bereiden.

Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Wel voor de vulling de rozijnen in warm water. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes. Schep de appel, de gewelde rozijnen, het kaneelpoeder en de boter door elkaar.

Klop met de mixer de suiker met de Blue Band Cake & Koekjes en voeg vervolgens de eieren toe. Mix het geheel tot een luchtig mengsel en klop met het zelfrijzend bakmeel tot een glad beslag.

Zet de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm en verdeel de helft van het beslag erover. Schep de appelvulling op het beslag en verdeel de rest van het beslag over de vulling. Bak de appeltaart cupcakes, in de voorverwarmde oven, in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Verwarm de abrikozenjam in een kleine steelpan en bestrijk met een kwastje de warme jam over de cupcakes.

Verdeel 4 appeltaart cupcakes over 4 bordjes (bewaar de rest van de cupcakes om als tussendoortje te eten of voor bij de koffie of thee) en schep er een bolletje Hertog Hollandse Appeltaart ijs naast. Bestuif de cupcakes met poedersuiker.

Tip
Maak de cupcakes voor dit overheerlijke appeltaart ijs met appeltaartcupcakes van te voren en dit feestelijke toetjes staat in minder dan 10 minuten op tafel! Bewaar de rest van de cupcakes in een goed afsluitbare doos of trommel. Geef ze mee in de lunchtrommel, eet ze als tussendoortje of bij de koffie of de thee.