Aardbeien tiramisu

Met dit tiramisu met aardbeien recept zet je een lekker zomers tiramisu toetje met aardbeien op tafel. Tiramisu maken was nog nooit zo makkelijk! Met deze verrukkelijke combi van verse aardbeien en romig Hertog IJssalon rood fruit mascarpone-ijs maak je heel eenvoudig dit toetje met aardbeien, lange vingers en ijs.
20"
12
1
Hoe 'Aardbeien tiramisu' bereiden.

Ingrediënten

  • 1 bak Hertog IJssalon Rood Fruit Mascarpone à 900 ml
  • 100 ml aardbeien limonadesiroop
  • 1 pak lange vingers
  • 7 el aardbeienjam
  • 250 g verse aardbeien
  • Extra nodig: cakevorm (1,5 l), 1 vel bakpapier

Bereiding

  1. Neem het Hertog ijs uit de vriezer en laat 10 minuten wat zachter worden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Laat het papier over de randen van de vorm hangen.
  2. Verdeel 3 eetlepels aardbeienjam over de bodem van de cakevorm. Verdeel een ½ bak mascarpone-ijs over de jam. Verdeel 4 eetlepels jam over het ijs.
  3. Doe de aardbeiensiroop in een laag bakje en meng met 100 ml water. Doop 12 lange vingers maximaal 30 seconden in de limonade en leg op de jam. Verdeel de rest van het ijs er over en maak weer een laag met in limonade gedoopte lange vingers.
  4. Vouw het overhangende bakpapier over het ijs en laat 2 uur opstijven in de vriezer.
  5. Maak de aardbeien schoon en halveer de grote exemplaren. Stort het ijs uit de vorm op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Leg de aardbeien op de ijstiramisu en serveer. Snijd aan tafel in plakken.

Tip

Gebruik je niet in een keer de gehele aardbeien tiramisu? Zet de rest dan zo snel als mogelijk en goed verpakt, zonder de verse aardbeien, terug in de diepvries. Eet de rest van de tiramisu binnen een week. Zo kun je van één keer tiramisu maken twee keer genieten van dit lekkere toetje met aardbeien tiramisu.